Verkoop van pellets, briketten en brandhout

in Belgie, Nederland en Frankrijk

Pellets kunnen meerdere toepassingen hebben.

De eerste en commercieel allicht de belangrijkste toepassing is deze van de pellets als brandstof. Voor de huishoudelijke verwarming worden hoogwaardige pellets gebruikt die moeten voldoen aan technische normen. Deze normen worden gegarandeerd door de DinPlus of EN A1 certificering. Voor ons land moeten houtpellets voor verwarming voldoen aan het KB van 5 April 2011

 

De grootste gebruikers van technische pellets (1.5 Mio ton/jaar) zijn de power plants. Zij kunnen technische pellets inzetten aangezien zij beschikken over rookzuiveringsinstallaties.

 

Een andere toepassing van houtpellets is ze te gebruiken als vochtabsorbens voor kattebakken en/of als stalstrooisel. Voor beide worden minderwaardige pellets geruikt die geenzins kunnen dienen voor de verbranding. Soms worden zelfs stropellets gebruikt.

 

Een nieuwe toepassing is pellets te gebruiken als tuinbedekking, onder voorwaarden.

OLIMP PELLET

 

Met OLIMP haal je topkwaliteit in huis.

De pellet is gemaakt van geselecteerd zaagsel van naald- bomen (den en spar) dat niet onder de blote hemel is opgeslagen waardoor het boomhars niet is uitgeloogd door het hemelwater. De STELMET pellets bevatten geen bindmiddel en hebben een zeer hoge kalorische waarde.

 

Voor de technische gegevens : DIN Plus certif. nr. 7A091 - met een volledige analyse.

Sinds 2015 met een vernieuwd EN A1 certificaat.

RZ PELLET

 

Met RZ hebben we samengewerkt van bij de start. Het bedrijf had toen één pellet productie zowat 10 jaar geleden. Nu heeft de groep 5 bedrijven en produceert 300.000 ton/jaar.

 

RZ pellets zijn top kwaliteit. Een perfecte witte kleur, uitsluitend op basis van 100% Oostenrijkse red pine.

 

RZ zijn gecertificeerd zowel EN plus A1 (AT301) als DIN plus.

LAVA PELLET

 

LAVA is een pellet van hoge kwaliteit precies omdat voor de produktie ervan eigen zaagsel wordt gebruikt.  STELMET bewaart aldus kontrole over zowel de samenstelling als de kwaliteit van haar grondstof. Voor de produktie van LAVA pellets wordt uitsluitend zaagsel van naaldbomen (den en spar) gebruikt waardoor een grote dichtheid van de pellets en een heldere kleur wordt verkregen.

 

De kwaliteit wordt verzekerd door het  DIN 51731 certifikaat (certif. nr. 5H128) maar de resultaten liggen dichter bij de normen van het DIN Plus certifkaat.

BIOFLAM

 

Bioflam produceert 100% natuurlijke hardhoutpellets (minimaal 80% eik).

Waarom “hardhout”-pellets als iedereen weet dat top-kwaliteit pellets worden gemaakt van zuiver pijnboomhout. Omdat het pijnboomhout zaagsel TE duur is geworden. De pellet industrie groeit met 30% per jaar, en het zaagsel voor pellets is schaarser voor wie het moet kopen en niet beschikt over eigen zaagsel ; daartegenover gaat er nog een grote hoeveelheid loofhoutafval verloren.

In andere landen als Italië en ook in USA worden standaard ook pellets gemaakt van loofhoutzaagsel.

 

Bioflam gebruikt bij die productie geen bindmiddelen of andere toevoegingen. Bovendien onderscheiden hun pellets zich door een hoge verbrandingswaarde en een erg laag asgehalte. Door hun CO2-neutrale verbranding dragen de Bioflam houtpellets dan ook bij tot een schoner milieu.

PREMIUM QUALITY PELLETS

 

 

 

Onze kwaliteitsmerken:

Voor een prijsopgave van elke soort pellets gelieve

Uw bedrijf kenbaar te maken door hier aan te klikken:

 

Click here

medeoprichter van de federatie

WELKYN TRADE BVBA - GOOIK (Vlaams Brabant) - info@welkyn.be - 0473 49 51 03